Kada Odabrati Pravo

Feb 06

Kako da Učinite Izgradnju Vaše Kuće Jeftinom

Podizanje montažne kuće je veliki  projekat i, ako se niste bavili ovom vrstom rada ranije,možete baciti dosta sredstava bez potrebe.Ipak,ako ispratite ovaj tekst,otkrićete način da sačuvate  značajnu sumu novca koji možete upotrebiti na neke druge stvari.

otkrili ste savršen plac ali ne možete da ga platite  zbog veličine,što je uvek slučaj sa takvom vrstom parcela?Postoji izlaz.Ovaj problem se može rešiti  tako što ćete u montazne kuce cene uključiti nekoga od poverenja,člana porodice ili dobrog  prijatelja sa kojim možete razdeliti tu parcelu jer teško da će vlasnik placa odlučiti da ga  proda u delovima.Radi dobrih odnosa,važno je da osoba s kojom delite plac nije  problematična.

Nemojte  isključiti i opciju kupovine ne tako privlačnog placa na prvu loptu.Ovakvi placevi,uz  prilagođen projekat mogu da ispadnu idealni za ono što ste planirali.Ukoliko mislite da  je ovo neizvodljivo na placu koji se prostire po nekoj padini ili onom koji je neobičnog oblika,u zabludi ste.

Ukoliko želite da gradite montažnu kuću koja ima izlaz na more, pristupačnija solucija je izgradnja kuće uz reku ili jezero.Pored prednosti izlaza na vodu,tu je i prednost  usled vremenskh nepogoda koje su,stvarno mnogo blaže na reci i jezeru nego na moru.

Kada odabirate materijal za izgradnju montazne kuce cene,izbegavajte da štedite.Ono što je  primamljivo u momentu kupovine,gotovo uvek ispadne mnogo skuplje tokom vremena usled  dodatnih troškova.Kvalitetniji materijali imaju osobinu da im nije potrebno skoro nikakvo  održavanje dugi niz godina,pa se posle određenog vremena sami isplaćuju.

Super  korak je da odete na neko mesto gradnje i pokupite materijal koji možete da upotrebite u podizanju vaše montažne kuće cene.Ako se gazda složi,što je skoro uvek slučaj, dobićete ovaj materijal besplatno pod uslovom da ga sami odnesete na vaš novi plac.

Ne trošite olako pare.nemojte ga  bez potrebe trošiti na sitnice koje vam nisu potrebne.Ipak,nemojte sitničariti na glavnim  materijalima i elementima i prozorima.Pored obezbeđenja i sigurnosti,ovi materijali vam pružaju takođe i  da ušparate zimi kao i u prevenciji provalnika.

Nemojte podizati montaznu  kuću one cene u komšiluku koji se najviše sastoji od rezidencija koje nisu ni blizu velike kao  vaša jer će to imati uticaj na vrednost vaše kuće ako biste se jednog dana odlučili da je utopite.A taj uticaj  neće biti pozitivan,to jest dobićete manje od realne vrednosti.

Obratite pažnju na izgradnju vašeg doma da biste bili sigurni da ćete dobiti upravo ono što  ste hteli.Ovo uključuje dekorativne elemente kao i strukturalne elemente.Ako ste se,npr.,ugovorili sa graditeljem da ćete ugraditi određenu vrstu izolacije,ne dozvolite ugradnju izolacije lošeg kvaliteta.

Veoma je važno da stranka koja vam izvodi radove ima sve neophodne licence i puno iskustva.Pored kvaliteta rada i hitrosti radova,ovi izvođači imaju i  odličnu reputaciju koju neće tek tako ugroziti da bi vam uzeli više para.Pored  toga oni imaju odlične komunikaciju sa dobavljačima i podizvođačima - nešto što se ne stiče preko noći.

Izbegavajte preparaciju parcele za gradnju,ukoliko je to moguće.Kao na  primer odvlačenje zemlje,ravnanje placa,seču drveća i otklanjanje kamenja. Odaberite najidealniji plac koji ste sposobni da priuštite i onda odaberite projekat koji se  idealno uklapa u postojeću konfiguraciju terena.

Izbegavajte promenu skice i elemenata u toku izgradnje.Ne samo da to  povećava cenu gradnje same kuće nego i sigurno vodi do produženja vremena gradnje i  bespotrebnih frustracija.Odaberite na vreme šta želite pre nego što počnu radovi i  držite se vaše odluke.

Ukoliko ne možete trenutno da priuštite  kvalitetne podne plocice  cene ili oblogu za patos,kasnije možete  da se opredelite za laminat koji je mnogo pristupačniji an i ne izgleda loše.Kasnije,kada  obezbedite dodatna sredstva,možete slobodno da instalirate materijal koji ste hteli preko laminata koji predstavlja solidnu podlogu.